K tuniskej kuchyni patria neodmysliteľne ryby, baranie mäso, hydina, ale aj dary mora, olivy, syry, vajcia, rôzne zeleninové šaláty, veľa ovocia. Z ďatlí robia vynikajúci džem i likér...
Tuniská kuchyňa ponúka jedlá všetkých možných chutí, najčastejšie však pikantné a korenisté jedlá. K dobrému jedlu nesmie chýbať harissa (pasta z ostrých sušených paprikových luskov). Národným jedlom je kuskus na rôzne spôsoby, či už na sladko s hrozienkami alebo na slano podávané spolu s baraním, hydinovým alebo rybím mäsom. Tradičným predjedlom je brik, čo je plnené pečivo z lístkového cesta.
Predchádzajúci príspevok Pokračovanie nabudúce
Komentáre
:)
Fíha..chute robíš v pravý čas
prosim si
yola
:)
ejha!
:-)
pestrá prehliadka vareného aj pečeného:-)
:-))
Ďakujem Vám za záujem...
Marti
Viky
to