Martha Bielska

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ja Ťa ľúbim, ľúb ma aj Ty - to nefunguje

... odpoveď pre mladého muža, ktorého láska nie je opätovaná
     Moja odpoveď pre mladého muža, ktorý miluje jednu ženu a je presvedčený, že je jediná, ktorá by ho mohla urobiť šťastným. (Písané ako reakcia na príbeh autorky Dionea: "Chce, aby som bol iba kamarát". Bude dobré, ak sa s príbehom oboznámite na jej blogu a napíšete tam svoj názor. Ja očakávam iba ak reakciu na moju odpoveď.)
.
     Milý Leo (prisúdila som Ti takéto meno),
     viem pochopiť čo prežívaš. Zažila som neraz také situácie, keď sa do mňa zamiloval muž a ja som mu lásku neopätovala. Nikdy to nebolo bezdôvodne. Tak ako vieme vyjadriť prečo ľúbime, tak sa snažíme aj pomenovať to, prečo niekoho neľúbime, alebo prečo mu nedokážeme opätovať lásku. Videla som reakcie takýchto mužov. Zväčša zúrili, vrčali na okolitý svet, chceli niečo rozbiť, niekoho zmlátiť, kopnúť. Potom sa trebárs opili a každému vešali na nos svoje trápenie s neopätovanou láskou. Prišli na rad aj vulgárne slová a v konečnom dôsledku som si to mala odniesť ja.      
.
    Hovorí sa, že keď nemáš lásku akoby si nežil. A keď nájdeš lásku a máš pocit, že konečne máš pre koho žiť, ale ona Ťa nechce, tak potom nechceš žiť ani Ty. Ale tieto emócie by najlepšie prekryla radosť z novej lásky. Na lásku musia byť dvaja. Zbytočne sa budeš umárať za nedosiahnuteľným snom či Tvojim idolom. Tá žena by Ťa už nemohla urobiť šťastným aj keby chcela. Už má v sebe zakódované, že nie je stvorená pre Teba a akékoľvek naliehanie by určite spôsobovalo muky aj jej. Vzbudzovať v nej ľútosť nemôže byť takisto efektívne, lebo to už ide o citové vydieranie a na to je každý citlivý.
.
     Sú dvojice, ktoré sa do seba zamilovali na prvý pohľad, niektoré na druhý. Sú dvojice, ktoré sa spojili s nejakým zámerom a cit si chcú budovať spolu. Ale keď ľúbi iba jeden a ten druhý mu lásku neopätuje, to nie je dvojica. Obťažovať niekoho tým, že ho ľúbim a stále mu byť v pätách, nerieši situáciu. Každý sa s tým musí vysporiadať po svojom. Niekto sa uzavrie pred okolitým svetom, venuje sa tvorbe poézie, veľa číta, premýšľa, napíše niečo na blog. Niekto sa vyžaluje priateľom. Nie je vhodné s inou ženou rozoberať svoju nenaplnenú lásku. Čo ak práve takáto žena, v podobe dobrej priateľky, by bola takisto do Teba zamilovaná? To by ste boli nešťastní už traja.
     Východisko z Tvojej situácie je podľa mňa jediné. Musíš si nájsť novú lásku. Kým sa však do nej krásne bláznivo zamiluješ – lebo Ty sa už vieš tak zamilovať – najskôr sa uisti, že Ťa chce aj ona. Tam sa stala základná chyba pri Tvojej neopätovanej láske. Nebuduj stavbu lásky na piesku. Láska potrebuje pevné základy, aby vydržala čo najdlhšie. Prvým krokom k Tvojmu „odľúbeniu sa“ by mohlo byť trebárs aj zaregistrovanie sa v zoznamke. Môžeš si tam vylievať svoje srdiečko krásnym neznámym a popri tom poškuľovať po najväčšej láske svojho  života, alebo - aby si nepovedal, že som bezcitná – po druhej najväčšej láske svojho života. Tú „prvú“ si ulož do srdca a nezanevri na ňu. Len téma lásky už musí byť pre Vás oboch tabu. Pouč sa z vlastnej skúsenosti, aby si tie muky nemusel prežívať znova.  
.
     Úprimne Ti želám, aby sa Ti to čím skôr podarilo.
.
                                                                    S pozdravom Martha. 
.
P.S. Teš sa z toho, že tá žena Ti ponúkla „aspoň“ kamarátstvo, to môže prerásť v krásne priateľstvo. Mnohé by to neurobili, báli by sa komplikácií. Priateľstvo medzi mužom a ženou nie je nemožné, ak si pomyselne vymedzíte jeho hranice. Byť v blízkosti milovanej osoby ako priateľ, je rozhodne lepšie ako stať sa pre ňu cudzím človekom. (M.B.)     

Láska a sny | stály odkaz

Komentáre

  1. Je
    išče jeden termin na to: ŽE JU UHNAL.
    Teĺo otravoval Otrava,otravna až še do ňoho zabuchla.
    Šak DE PEJRAK muj vzor na tu situaciu.
    publikované: 03.07.2007 10:12:49 | autor: Vychodnarskarecesia (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. tak,snáď si to Leo
    prečíta
    publikované: 03.07.2007 10:24:58 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  3. k tomu "kamaratstvu"
    sa musim smiat ze mi ponukla kamaratstvo. ak sa zalubis a on ti ponukne kamaratstvo je to horsie ked ho prijemnes lebo ta este viac srdce boli. Bud vsetko alebo nic
    publikované: 03.07.2007 11:08:00 | autor: maly_drak1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Vychodnarskarecesia
    To jo, poznam ja taky par dze bul hlop zalubeny, dzifka chcela byc len kamaratka, trapilo ju ze mu neopatuje lasku... a nakoniec spolu zacali chodzic :-) (dufam ze toto si dotycna a Leo neprecitaju :) )
    publikované: 03.07.2007 11:22:40 | autor: contentus1212 (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Chcela som napísať priateľstvo, ale držala som sa príbehu
    Osobne som to zažila. Prvotné odmietnutie človek prežíva veľmi ťažko. Nemôžte sa začať priateliť z hodiny na hodinu. Treba nechať emócie "vychladnúť" a s odstupom času si možno uvedomíš že aj priateľstvo s tou ženou bude prínosom pre Tvoj ďalší život. Možno objavíte aj niečo iné čo by vás mohlo spájať, nemusí to byť zákonite iba láska muža a ženy. Neplatí to pri urazenej ješitnosti ani vtedy, keď to ešte veľmi bolí pri srdci. Ja sa "priatelim" aj so svojim exmanželom. Ale trvalo mi to asi rok, kým som pochopila, že nie je všetko iba čierne a biele.
    publikované: 03.07.2007 11:26:45 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  6. :) verím, že si to prečíta Martha
    skvelý článok, aj pre iných, čo to prežívajú :) dík

    on už druhú lásku má a tiež som mu radila, aby jej nechal voľný priechod...lenže cíti voči nej výčitky, ale verím, že časom sa to vyrieši :)

    on ju svojou láskou nevydiera, nikomu sa nesťažuje, mňa tiež v podstate nepozná, nezraňuje ma to, len mrzí, že mu nedokážem pomôcť :/ ale tiež si myslím, že by si ten cit mal uchovať, lenže ak vďaka tomu žije v nádeji na jej naplnenie?

    ale myšlienka o tom, že by ho nemohla urobiť šťastným, aj keby chcela je zaujímavá...čo ak verí, že sa jej city raz zmenia?
    publikované: 03.07.2007 11:32:21 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  7. DIONEA: O tom je práva láska...
    vkročí nám do života práve vtedy, keď to najmenej čakáme. Môžeš mať pravdu v tom, že aj ona môže ešte zmeniť názor. A o tom je práve to "prechodné obdobie". Zo sympatie môže vzísť láska. Bol by ideálne poznať aj pohľad
    z druhej strany. Považovala som to za definitívne. Ak nechodí s niekým iným, alebo aj chodí a zvažuje či sa rozhodla správne, tak je tu ešte nádej!!!
    publikované: 03.07.2007 11:43:48 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  8. mmmm, lenže
    u neho to prechodné obdobie trvá už 4 roky a z jej strany sa nič nezmenilo :/ teraz s nikým nechodí (ona), no aby to bolo ešte komplikovanejšie, tiež mala pred rokom "toho pravého" na dohľad....
    publikované: 03.07.2007 11:49:57 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  9. DIONEA vidím to na román, keď zatiaľ nie je "románik"
    prines druhý diel o tej babenke. Musíš zistiť jej pohnútky... Veď tomu "nešťastníkovi" musela nejako zdôvodniť svoje odmietnutie. Tam je to trochu nejasné. Bude tu aspoň zaujímavá téma.
    publikované: 03.07.2007 11:59:25 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Prepokladám,že Leo
    je človek dospelý,aj keď u chlapa sa to nikdy nevie,ale mal by prijať fakt,že deva je zadaná a pozrieť sa na celú story i z jej pohľadu.
    Dobre sa mi to píše,keď som nič podobné nezažil,ale snáď by som reagoval tak,ako som to zrovinka napísal.
    publikované: 03.07.2007 12:03:09 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Martha,
    povedala len "nič k tebe necítim" a to je všetko, nič iné, v podstate sa o tom asi veľmi nerozprávajú, on preto, lebo vie, že je to pre ňu nepríjemné a inak by s ňou asi nemohol byť a ona nemá asi dôvod rozoberať to...aj by som napísala, ale nič viac neviem ;) ale ak bude na to dôvod, napíšem :)
    publikované: 03.07.2007 12:05:35 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  12. teiduško, ona
    nie je zadaná, to on si našiel inú babenku ;) a má ju rád, ale nie tak ako tú prvú...och zamotané :))) ale nie je to na smiech...možno by sa niekto spýtal, prečo začal chodiť s inou, keď miluje to prvé dievča...ale to som mu zase poradila ja nešťastnica, aby jej dal šancu, ak sa mu páči :) eto vsjo
    publikované: 03.07.2007 12:08:10 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  13. šmankot diuška :)
    to som zasa domotal,ale v takomto prípade nerozumiem,ono,do cudzieho vzťahu nik lepšie nevidí,ako vlastníci toho puta..to bolo dosť múdre,nie? :)
    publikované: 03.07.2007 12:13:38 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  14. áno teiduško :)))
    bolo, preto sa k tomu už nechcem vracať, nepoznám riešenie a on si snáď nejako poradí ;) radili sme mu všetci, za čo Vám veľmi pekne ďakujem, len on sám vie, čo urobí...
    publikované: 03.07.2007 12:29:40 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  15. tak veru :)
    publikované: 03.07.2007 12:32:10 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  16. DIONEA, ako to môže vedieť teraz, keď to nevedel 4 roky?
    Iba ak by sme ho našimi názormi presvedčili, že lásku si nemôže vynútiť.
    publikované: 03.07.2007 13:34:26 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Napísala si to logicky MB
    Tvoja rada je dobrá. Ja by som ju určite bral a zrejme by som veľmi podobne správal.Až na jednu "maličkosť". Na tú o ktorej celý problém je: na lásku. Na lásku musia byť dvaja... ale čo, keď je tu tá neopetovaná? Dá sa tá skutočná len tak zmazať? To si len tak povieš, tu to nejde, obrátim sa inam? Povedať sa to dá ľahko a asi nie je ani problém to uskutočniť čo sa týka nájdenia druhého partnera/ky. Ale čo láska, tá skutočná a pravá? Hľadá sa len tak na povel?
    Koľko krát sa človek dokáže v živote skutočne zamilovať? Tí čo nemajú šťastie, sa asi skutočne nezamilujú nikdy. Tí šťastní raz? Dvakrát? Pripusťme, že možno výnimočne trikrát... Asi nemáš 15-násť a vieš o čom píšem...
    Správanie Lea je také ako si napísala. Je pre väčšinu nelogické, hlúpe, zlé, možno otravné..Ale iba on vie, čo má v srdci a kam kráča jeho duša
    publikované: 03.07.2007 13:47:36 | autor: Ján (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Ján
    Plný súhlas. Naozaj sa zamilovať do niekoho, to nie je ako kúpiť si nové topánky a tie staré hodiť do koša. To je trochu jedinečnejšia vec.
    publikované: 03.07.2007 14:16:20 | autor: Maťo (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Tak si skúsme podať Lea z inej strany!
    Ako to, že sa už dokázal zamilovať do inej? Alebo to bol len taký "truc-podnik", aby tej svojej neopätovanej láske dokázal, že o neho majú dievčatá záujem? Z tohto trojuholníka by som ľutovala to dievča, ktoré sa zaľúbilo do neho. Keby totiž ľúbil čistou láskou tú svoju vyvolenú, mal jej to dokazovať skutkami nielen slovami. Znie to tvrdšie, ale - keďže nemáme viac údajov k dispozícii - skúsme to zobrať ako simulovanú situáciu. So všetkým trápením sa musí človek vysporiadať predovšetkým sám. Ja som v prvotnej reakcii ani nepripúšťala, že už má iné dievča. Považovala som ju za kámošku. Apelovala som na postupné "vychladnutie" citu. A ešte sa dozvedáme, že to už trvá 4 roky. Veď to už mal dávno vyriešiť čas. Ak stále
    prechováva zaľúbenosť, aby som nebola nespravodlivá, tak už musí mať náznaky šedín vo svojom mladom veku alebo žalúdočné vredy. (taký nepekný záver vety)
    publikované: 03.07.2007 14:46:33 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Martha, nedalo mi neusmiať sa
    pri čítaní tvojich riadkov ... páči sa mi, ako racionalisticky si celý problém (resp. príspevok, ktorý napísala dia) poňala a v podstate sa pokúsila načrtnúť kadiaľ vedie či nevedie ďalšia cesta ... to nie je výčitka, skôr pochvala :o))
    Ono je asi trochu iné pozerať sa na celý problém očami človeka, ktorý už má niečo v živote za sebou a trochu iné je byť po prvý (druhý) raz v živote zamilovaný ... a ešte k tomu nešťastne. Tiež mám už niečo za sebou a viem, že skutočný život je o láske len sčasti ... a každá láska je dennodenne vystavovaná (aj) stereotypom povinností, starostí a problémov...
    Napriek tomu si myslím, že mnoho (najmä mladých) ľudí prechádza aj obdobím neopätovanej lásky, s ktorou sa každý musí vysporiadať sám a niekomu sa to darí lepšie, inému horšie. Vyhnúť sa takejto láske je neraz nemožné. Stotožňujem sa s názormi, že vyrovnať sa s takouto láskou pomáha najmä čas či nová (naozajstná) láska ... ale aj rady priateľov a rozhovory s nimi ... či už o ich podobných skúsenostiach, alebo aspoň o možnostiach, ako danú situáciu riešiť...

    Pozdravujem všetkých diskutujúcich ... zvlášť diu a teideho :o))
    publikované: 03.07.2007 15:12:33 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  21. Martha, ešte k tvojmu poslednému komentu...
    (teda k tomu o 14:46)
    Život síce nie je romantický film (zvlášť v dnešnej dobe nie), no napriek tomu sa môže občas stať, že človek niekde vo svojom vnútri uchováva niektorú zo svojich lások po celý život ... aj napriek tomu, že žije v partnerstve s niekým iným, resp. má fungujúcu rodinu ... netvrdím, že je to úplne v poriadku, no viem, že sa to stáva. V podstate akoby sa s takouto (neopätovanou či inak skrachovanou) láskou vyrovnával po celý život. Čo ty na to?
    publikované: 03.07.2007 15:24:57 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  22. LASKONKA: aspoň vidíš z koľkých hľadísk sa dá tento príbeh pozrieť
    Ponúkla si pekné myšlienky. K Tvojmu konštatovaniu, že "sa môže občas stať, že človek niekde vo svojom vnútri uchováva niektorú zo svojich lások po celý život" Ti môžem jednoznačne potvrdiť, že v mojom prípade to platí na 100 %
    a bolo by smutné, možno aj bezcitné, kwby tomu tak nebolo. Lásky sú súčasťou nášho života. Jasné, že najviac nám utkvie v pamäti tá prvá. Netreba to veľmi spomínať pred partnerom, lebo muži sú na to veľmi citliví, ale treba si ju uchovávať hlboko vo svojom srdci. Netreba živiť ilúziu čo by bolo keby...Nostalgii sa nevyhneme... ale to je už na ďalší príspevok. Nechceš sa ho zhostiť?
    publikované: 03.07.2007 16:02:31 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  23. ahoooj las :)))
    juj, keby som vedela, že sa pridáš, rada ťa vidím ;)

    najskôr k Marthe :) nuž, možno to nie je taká láska, akú pociťuje k tej svojej vyvolenej (nebolo to z trucu, aspoň dúfam), ale má ju rád a nedokázal by ju v tejto chvíli opustiť...tiež mi povedal, že vnútorná krása človeka sa spoznáva oveľa dlhšie a že svoju terajšiu priateľku len spoznáva, sú spolu veľmi krátko...xi a tuším svojim výzorom maskuje všetky následky zaľúbenosti :)

    las :) tiež si myslím, že láske sa nedá vyhnúť a keď máme to šťastie, že sa objaví, nech je akákoľvek, asi by sme si ju mali chrániť, aspoň v srdci alebo ju sprostredkovane dávať niekomu inému, možno terajšiemi partnerovi, dieťaťu, ľuďom či domácemu zvieratku...človek dokáže milovať aj niekoľkých ľudí naraz (možno aj utajene), alebo sa so svojimi pocitmi, ako píšeš, vyrovnáva celý život...ale teším sa tomu, že Vás to zaujíma a že sa mu snažíme pomôcť...nikdy by som mu nedokázala poradiť tak, ako Vy všetci...ďakujem

    aj keď ho tu trošku pitváme, vidí viac názorov ;)

    publikované: 03.07.2007 16:14:39 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  24. dionea - moderujeme zapájanie sa do diskusie na tému láska...
    ktorá možno má čo povedať aj iným. Viacero chlapcov sa na blogu posťažovalo na podobné problémy, niektorí neveria, že si láska nájde aj ich. "Leo" tiež prežíva obdobie dôležité pre jeho ďalší život. Takto "rozpitvávať" problémy nie je na škodu. Možno ho niečo osloví, inšpiruje. Určite sa na nás nenahnevá. Slová od každého z nás, predpokladám, sú úprimné, so snahou pomôcť, nie uškodiť. To, že "hodíme do pľacu" aj tie kritickejšie názory, len potvrdzuje aká rôznorodá je oblasť citov. Láska nás vie nielen povznášať, ale aj pokoriť.
    publikované: 03.07.2007 16:49:52 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  25. ;)
    publikované: 03.07.2007 16:52:17 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  26. martha, dia :o))
    martha, nostalgie je na mojom blogu viac než dosť ... a v niektorých starších príspevkoch možno aj na podobnú tému ... ale ak ma napadne niečo zaujímavé, čo by sa v tejto súvislosti ešte mohlo rozobrať, určite napíšem :o))

    dia, tiež ťa rada vidím ... a ... keby si vedela, že sa pridám, tak čo??? :o)) Ešte ma tak napadlo, že možno človek musí podobnou skúsenosťou prejsť, aby sa podobnému vzťahu v budúcnosti vyvaroval ... i keď niektorí z nás sú nepoučiteľní :o))
    publikované: 03.07.2007 16:52:27 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  27. las, no veď to,
    že nič, pretože by som netušila, čo ťa primäje k tomu, aby si sem hodila koment xi...a tak by som nemohla urobiť vôbec nič pre to, aby som ťa tu videla...:) ale si tu a to je skvelé ;)
    publikované: 03.07.2007 16:57:49 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  28. presne tak
    ja som sa stal pro jednu neznamim clovekom, a co tu pises je pravda akorat naist novu lasu bude tezke
    publikované: 03.07.2007 17:06:49 | autor: fhole (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. dia,
    k napísanie komentu po dlhej dobe ma presvedčilo asi to, že som sa stotožnila s väčšinou myšlienok, ktoré martha napísala a v dobrom zmysle slova ma pobavil taký ten jej "zápal pre vec", inak ma to sem už zopár dní poriadne ťahalo ... len dúfam, že to nejakú dobu aj vydrží :o))
    publikované: 03.07.2007 17:12:02 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  30. jj las :) Martha
    je bobmbová tým, ako sa toho chytila xi ;) aj spôsob, akým to analyzuje :) a nech vydrží las!
    publikované: 03.07.2007 17:17:58 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  31. dionea, laskonka - mám rada výzvu...
    som tu iba 9 dní. A keby ste videli s akým zanietením som riešila rekonštrukciu bytu pre popismenku a malú depku kiinky, tak by ste sa dobre nasmiali. A ešte k tomu všetkému som sa stihla pred mesiacom zaľúbiť a pred pár dňami som sa začala "odľúbovať". No povedzte, nie je dôvod pre zanietenosť? Pa
    publikované: 03.07.2007 17:31:15 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  32. martha, poznám podobnú zanietenosť
    hoci posledný rok mám pocit, že sa mi cieľavedome vyhýba ... aspoň viem, kam sa mám chodiť inšpirovať :o))
    publikované: 03.07.2007 17:37:18 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  33. :) ja ju tiež poznám,
    prežívam to podobne ako ty Martha ;) nesmiala by som sa...prajem ti pekný deň :)
    publikované: 03.07.2007 17:46:59 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  34. Je to pekné od vás...
    len vás musím trošku poopraviť:
    - nie je to moja prvá láska, ale je to prvá žena ku ktorej som cítil niečo také čo k žiadnej inej predtým,
    - áno som dospelý, takže už som čo-to zažil,
    - nie je zadaná, je sama, ale chápem že ku mne nič necíti, je to normálne.
    Problém je to, že pre "dobro" nás oboch chce to krehké kamarátstvo prerušiť, aby som sa ja netrápil a vlastne aj ona (je mi jasné, že to pre ňu nie je ľahké). Ale ja chcem byť aspoň jej kamarát, chcem jej byť na blízku - pre mňa to znamená strašne veľa, keď viem že je v poriadku a má všetko čo potrebuje :-)
    publikované: 03.07.2007 18:10:36 | autor: leo (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Leo, píšeš, že "chápem že ku mne nič necíti, je to normálne"
    Prosím Ťa, nevkladaj si do úst slová, ak ich tak necítiš. Názory sa odvíjali od toho kto si čo zapamätal z príbehu, ktorý zaujal. Raz ju nechceš mať za kamarátku, teraz zasa tvrdíš, že pre dobro oboch ona chce kamarátstvo prerušiť. Posunul si to (ak si ten, okolo ktorého sa to celé točilo) znovu do inej roviny. Interaktivitu by to nabralo, keby si od začiatku do toho vstupoval. Do večera je ešte pár hodín, tak uvidíme. P.S. Za prijatie mena ď. máme v tom jasnejšie.
    publikované: 03.07.2007 18:48:36 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  36. Myslím,
    že Leo tými slovami označil isté zmierenie sa so stavom vzťahu, ktorý vzťahom v podstate ani nie je a on s tým nič nedokáže urobiť ... hoci pokiaľ je ona teraz sama, podľa mňa tu ešte vždy je šanca :o))

    Mňa skôr v Leovom komente zaujala myšlienka: "Ale ja chcem byť aspoň jej kamarát, chcem jej byť na blízku - pre mňa to znamená strašne veľa, keď viem že je v poriadku a má všetko čo potrebuje :-)" Toto je akoby myšlienka z mojej hlavy spred nejakých dvanástich rokov ... tiež som potrebovala "vidieť a vedieť, že niekto je v poriadku" ... ale takáto blízkosť nie je riešením a určite nie je dobré vypestovať si tento postoj - zraňuje viac, oveľa účinnejšie a hlavne dlhšie. Pokiaľ sa dá, treba ju nechať odísť a pokúsiť sa tvoriť nové kapitoly vlastného života ... láska a túžba sa nestratí zo dňa na deň, ale bude postupne potláčaná a prekrývaná aktuálnejšími zážitkami a vzťahmi...
    publikované: 03.07.2007 19:36:20 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  37. LEO nám predostrel svoje argumenty ...
    a my sa popri tom zamýšľame nad svojimi láskami a spomíname si na tie prvé. Je dobré, že máme na čo spomínať, ale ešte lepšie je, že máme s kým a čo prežívať.
    publikované: 03.07.2007 22:23:16 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  38. Leo, Leo... už Ti je asi veľmi dobre, keď sa neozývaš
    Bolo by zaujímavé zistiť čo sa odohráva u Lea v týchto dňoch. Už pár dní sa neozval a myslí si, že my - s našou zvedavosťou - to necháme zaspať.
    publikované: 07.07.2007 18:52:17 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  39. Leo by sa mohol znovu ozvať.
    Ako je to s jeho láskou dnes?
    publikované: 21.08.2007 10:46:22 | autor: Milena (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. poviem mu ;)
    publikované: 21.08.2007 11:54:17 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  41. Dia - to je milé. Bolo by to fakt zaujímavé.
    Pár krát som si spomenula na tento príbeh.
    Milena, dík, že Ťa to dnes napadlo.
    publikované: 21.08.2007 12:06:57 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  42. Chybička se vloudila
    (1) Nie je vhodné s inou ženou rozoberať svoju nenaplnenú lásku.

    (2) Čo ak práve takáto žena, v podobe dobrej priateľky, by bola takisto do Teba zamilovaná? To by ste boli nešťastní už traja.

    Pravdepodobnosť, že sa to stane je tak 0.05. Čiže dosť nízka na to, aby (2) nebol relevantný argument proti (1).
    publikované: 03.10.2007 18:40:39 | autor: qed (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014