Martha Bielska

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čas nezastavíš...

... môžeš si myslieť, že všetko tu už raz bolo

     Čas nezastavíš. Môžeš si myslieť, že všetko tu už raz bolo, ale nie je tomu tak. Neboli sme tu my. Nebolo tu to nové, čo je teraz. Nebol si tu ani Ty. Ani ja. Nebolo tu nič z toho, čo by mi pripomínalo Teba. Ani náznak toho, že si, že existuješ. A neboli tu ani naše deti. Sú tu však teraz. A my s nimi.

     Náhoda chcela, aby sa všetko udialo tak ako to je. Aby to bolo tak ako to je teraz a nikdy predtým. Neviem čo bude a či ešte niečo bude...  Sme tu my a niečo čo je medzi nami. Niečo čo nás spojilo. Neviem dokedy nás to bude spájať. Neviem dokedy budeme chcieť, aby nás to spájalo. Je to zvláštne, ale odkedy sme my, je všetko inak. Nový pohľad na svet. Nové videnie budúceho. Nový pohľad na seba. Niečo skryté v nás je zrazu na povrchu. Si tu Ty a som tu ja. 

     Čas nezastavíš. Môžeš si myslieť, že všetko raz bude. Neviem. Ani nechcem vedieť. Stačí aj to čo je teraz. Čo je dnes. Čo možno bude aj zajtra. Mne to stačí. Niekedy stačí poznanie, že si tu bol. A chceš byť. A potom ešte... možno raz.

    


. | stály odkaz

Komentáre

  1. Marthabielska
    Niekedy z teba citim strasne velky chaoz odety do viet, ktore sa ho snazia zakryt no zaroven malinkym kuskom volat o zachranu.. Napisala si to ale velmi pekne :)
    publikované: 26.12.2007 00:46:20 | autor: KakaoCinky (e-mail, web, autorizovaný)
  2. KakaoCinky - Problém je v tom,
    že ten "strasne velky chaoz odety do viet" spôsobil niekto kto to, aspoň dúfam, pochopí... :)))))))
    publikované: 26.12.2007 03:50:56 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Marti, radši tak napíšu...
    protože můj prstoklad má do dokalosti daleko, skoro jako do Austrálie, a to " H " v tvojom jméně mi někdy uniká. Pak je kuca paca, jako tu, na Slovensku, zvyknete vraviet.
    Že by jsi byla jakoko přímo zamilovaná? To myslíš? Tak potom jaké možno raz? Treba hned a na furt ho zmáknout. Co se má stále vymlouvat. Přitlač na něj. Musíš mít přece jasno. Nikoliv polooblačno. Tak teda ! Do toho a dej mu. Myslím jako přes držku. Aby se nemyslelo, co se myslet nemělo.:-))))))
    publikované: 26.12.2007 10:39:30 | autor: miloslav1 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. dokedy?
    je ta správna otazka,nie pochybností,ale pravdivá otázka bytia,odveká múdrosť ,ktorá skryte riadi naše myslenie a činy,mojou otázku je,prečo sa niekomu najhlbšie myšlienky zdajú chaotiké...ak sú iba tu a teraz a možno len trochu abstraktnejšie ako problému typu čo som dnes raňajkoval?
    publikované: 26.12.2007 10:49:31 | autor: lee34 (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Líčko ...
    Ty si múdra.Dobre jsi napsala. Málokoho totiž zaujme vnitro. Koukáme na obal, schránku citů a přání, na schránku, ktrej obsah ani moc nechceme znát. Jasně, že do poštovních schránek se nemá. Teda jinej lidí.
    Dnes konečně otevřeli řetězce na Slovensku. Bezdomovec, evidentně vymrzlej. Slušnej, že nějakou korunu na jídlo. Dal jsem mu dvě stovky. Dcéru skoro vystrelo. Kúp si aspoň čučo,zahřeje.Nebo vodku, mají za 89,90. Očistil mi skla na autě. Poděkoval jsem mu.
    To nemá vyznít jako sebechvála. Věděl jsem, že si radši koupí takové něco, namísto jídla. Bez jídla vydržíte i měsíc. Znám to. Je to o pomoci, aby se nezamrzlo.Aby aspoň na chvíli bylo šťastno. Nelituju. Já jsem v teple.
    publikované: 26.12.2007 11:06:06 | autor: miloslav1 (e-mail, web, autorizovaný)
  6. pekne:O)
    Dobre si urobil a ja by som dala,keby som práve mala z čoho,ja im hádžem iba pár drobných,ale dala som si záväzok,že ak dostanem prácu,budem im dávať,tak aspň stovku,alebo aspoň päťdesiat......no ,uvidíme ako to vlastne bude,jednému som na vianoce chcela kúpiť za posledné,akože nejaký pekný ruženec,ale dajak z toho zišlo,ale tá myšlienka ma aspoň hriala....raz sa tak možno stane.Aj Ty si to dobre napísal,to je asi to čo chcela Martha povedať...pozerajme sa na vnútro,tu a teraz skutočne do seba nie na seba .
    publikované: 26.12.2007 11:24:11 | autor: lee34 (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Líčko...
    nemůžu , jen poděkovat. Měli by sme potěšit aspoň jednoho člověka. Když se nedá, tak to není žádná hanba. Mně se přitrefilo, že mi naběhl honorář, tak jsem dal. Ale mnohokrát jsem nemohl dát, nemysli si. Ukázal jsem jim peněženku. Nemám chlapci. To je dobrý, pane, nebo vedúci, to je jedno. Zajímavý je, že ještě žádná bezdomovkyně mne neoslovila. A jsou.
    Nevím, v čom to je. Přemýšlím nad tím. Možná spolu bydlej pod mostem, a on se snaží něco sehnat pro oba. Chci tomu věřit.
    publikované: 26.12.2007 13:35:54 | autor: miloslav1 (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Mala som presne to na mysli...
    prežívajme pekné chvíľky s tými, s ktorými si rozumieme. Nemusíme vždy domýšľať čo bude ak bude, alebo čo by bolo keby. Prežívajme plnými dúškami súčasnosť. To je oveľa viac ako snívať o tom čo sa ani nemusí naplniť. Mám radosť z každého milého slova od milého. Nechcem sa trápiť nad tým čo sa nedá. Chcem s láskou a radosťou prežívať to čo je...
    publikované: 26.12.2007 14:04:40 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Míla - ty si hrozný... :)))))))
    Prečo by som mala niekomu dávať do držky. Ja si nevynucujem priazeň. To by bolo o čom? Náhoda nás spojila a je už len na obidvoch čo s tým urobíme. Plávať proti prúdu sa nedá, alebo je to ťažké. Chcem dávať to čo prijímam - lásku. Len som trochu sebecká, nechcem sa deliť, ani nechcem stáť v rade ako v zelovoci. Chcem dôverovať, ale aj očakávam dôveru.
    publikované: 26.12.2007 14:16:26 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  10. lee34
    Dobre si uchopila tému. Nepredkladám zápisky z denníčka. Uvažujem nahlas a dúfam, že adresát už vie ako by s tým naložiť. Občas sa treba aj zastaviť a zhodnotiť čo máme a nehanbiť sa priznať sa k láske. Ak ľúbime, to je radosť a ja s ňou kľudne podelím. Tak ako niekto o problémy či starosti. Je to o tom čo prežívame. Práve teraz...
    publikované: 26.12.2007 14:20:59 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  11. múdre, pekné a hlboké :)
    "nechcem sa trápiť nad tým, čo sa nedá" - súhlasím, radšej sústrediť sa na to, čo sa dá :) poddať sa, rozohniť, rozdúchať. vždy je predsa koho, vždy je predsa čím...
    publikované: 26.12.2007 14:22:38 | autor: pumandulka (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Adresát už vie ako by s tým mal naložiť ;-)
    Ak ľúbime, to je radosť a ja sa s ňou kľudne podelím.

    (Oprava.)
    publikované: 26.12.2007 14:22:57 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  13. tak čas...
    no to je ten vlak, čo nepozná hranice, čo nemá konečnú a ani meškanie..tam nastúpiš prvým svojim nádychom a vezieš sa...koho k sebe do vlaku priberieš, koho opustíš, kto vystúpi a kto zase pristúpi.. nie je v moci ani času, ani nás..Je to vlak pre všetkých a my sa iba vezieme. Tak si spríjemníme vzájomné cestovanie, ak sa stretneme v jednom kupé...aby sme mali načo spomínať. :))) prajem pekné spoločné cestovanie životom:)))
    publikované: 26.12.2007 14:24:31 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  14. z mojho postrehu,milovi
    Bezdomovkyne skôr končia v cvokárni,v chránenom centre,alebo v útulku,povedzme si pravdu,skôr sa vydržíme pozerať na utrpenie opitého chlapa bezdomovca ako napríklad tehotnú bezdomovkyňu ženu,a všimla som si že ženy to naozaj znášajú ťažšie,ak sa opijú tak vystrájajú,že skončia minimálne na záchytke,muži s majú v tomto smere väčšiu výdrž a disciplinovanosť.
    publikované: 26.12.2007 14:27:07 | autor: lee34 (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. martha
    radosť ale treba dodať,že aj starosť,či si to už prizáme alebo nie.........ľúbiš a prežívaš všetko s ľúbenou osobou pekné aj zlé,taký je život,tomu sa nevyhneš.......a ak ťa zdrvujú občas tie zlé veci a myslíš si že to nemôže byť láska,zrazu sa niečo stane a ten kôli komu trpíš ťa vyslobodí a to je láska opätovaná,ak ťa nechá v jeho vlastných a Tvojich problémoch utápať sa ,tak to nie je láska.
    publikované: 26.12.2007 14:33:53 | autor: lee34 (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Děvčata...
    starý psy se bráněj útokem, aby je neuspali. No tak, skuste mužov trošilinku chápat.Prosím. Myslenkuju, že nechceme topit. Možná to jenom blbě povieme. Kdo už by chtěl utopit někoho, koho potřebuje, aby žil, případně přežíval. Jenom blbec. Tak hele, do klidu dievčence. A Slunce do duše. A osobnost si ustriehnuť. A každýho hajzlíka dokázat do kandulky nakopat. To je rada od Miloslava, zcela zdarma. Jako bonus, benefit. To je jedno. Hlavu vzhůru a na množství nehleďte. :-))))
    publikované: 26.12.2007 15:12:13 | autor: miloslav1 (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Viky :-)
    To "pekné spoločné cestovanie životom" ako prirovnanie sa Ti poradilo. Ani vlakvedúci, strojvodca či sprievodca neovplyvní to, kto sa vo vlaku povezie a nie to ešte v jedno kupé. O tom rozhodujú tí, ktorí si doň nasadnú. A či chcú byť dvaja v jednom kupé, o tom rozhodujú iba oni. Najlepšie rozhodnutia sú spontánne, spoločné, aby ani jeden z nich nemal pocit, že je tam aj keď tam nechcel byť, alebo je tam proti vôli toho druhého. Ak si už začala s tým prirovnaním, tak nadviažem. Tí nerozhodní možno postávajú v chodbičke. Ale v kupé je to predsa len pohodlnejšie. Netreba sa báť vstúpiť...
    publikované: 26.12.2007 20:02:09 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  18. To prirovnanie sa ti podarilo...
    ... v jednom kupé...

    (Oprava.)
    publikované: 26.12.2007 20:03:49 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Milo :)))))))))))
    Ja by som si aj zobrala Tvoju radu k srdcu len neviem si preložiť: "A každýho hajzlíka dokázat do kandulky nakopat."
    publikované: 26.12.2007 21:16:16 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  20. lee34
    Láska a problémy? Ak problémy preverujú silu priateľstva, tak určite aj lásky. Už len ide o to, či sa tie problémy týkajú jedného zo zaľúbených alebo ich vzájomnej lásky ako takej.
    Lebo aj láska môže mať svoje problémy. Ale problémy sú na to, aby sa riešili...
    publikované: 26.12.2007 22:00:50 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  21. Martička...
    aby som Ti stále meno nekomolil. To je moc dobre, že nerozumieš. I když viem, že moc dobre rozumieš. No máš skrátka štěstí. Že si ještě hajzlíka nepotkala. Kandulka, kanduška, kanduš je jako pro adminov. Jinak je to zadek anebo prdel. A nakopat je skoro jako nakopať.
    Jsi šťastná žena.
    publikované: 26.12.2007 23:54:00 | autor: miloslav1 (e-mail, web, autorizovaný)
  22. Marti...
    nebojím sa nastúpiť, nebojím sa zaklopať na kupé dvere, veď prinajhoršom povedia "obsadené"... ale dávam si pozor na vlaky z ktorých sa nedá vystúpiť...to nie je moje cestovanie.. a mamička ma učila, že nie každému sa dá vo vlaku dôverovať:)))
    publikované: 27.12.2007 19:30:20 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  23. Viky :)
    To si veľmi dobre napísala. tak sa pozri, prosím, čo je u mňa nové: Šialené ticho. Pa.
    publikované: 27.12.2007 20:15:26 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  24. Takto hlboko som siahla,
    Zuzanka. Zisťujem, že nemám dávno nič aktuálne. Asi to budem musieť čoskoro napraviť. Pa.
    publikované: 24.01.2008 20:28:52 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014